»Ni debate - v Gorenje Surovino dajte stare aparate!«

»Ni debate - v Gorenje Surovino dajte stare aparate!«

 Spoštovani otroci, starši in vsi, ki želite sodelovati v akciji,

od 10. do 27. oktobra 2016 organizira podjetje Gorenje Surovina d.o.o., družba Zeos in radio Capris, v sodelovanju z osnovnimi šolami ter vami, veliko nagradno akcijo zbiranja odpadne električne in elektronske opreme (v nadaljevanju OEEO), ki smo jo poimenovali

»Ni debate – v Gorenje Surovino dajte stare aparate!«.

NAMEN AKCIJE

• spodbujanje zavedanja o pomenu celotnega življenjskega ciklusa
  OEEO  pri otrocih in mladini,
• preko otrok in mladine osveščanje o pomenu pravilnega ravnanja z
  OEEO v celotni širši skupnosti šole, ki bo sodelovala v akciji:

 • aktualizacija tematike pravilnega odstranjevanja OEEO pri učencih in splošni javnosti,
 • osveščanje večjih porabnikov OEEO (inštalaterji, podjetja, vzdrževalci,..) o pomenu pravilnega zbiranja in recikliranja OEEO,
 • uveljavljanje področja recikliranja OEEO.

• vzpostavitev dodatne mreže zbiranja OEEO,
• prenos dobre prakse osveščanja in zbiranja OEEO iz EU.

CILJI AKCIJE

Cilj akcije je konkretno seznaniti in osvestiti otroke in mladino, ter posledično njihove družine ter širšo javnost, s posledicami nepravilnega ravnanja z OEEO. Cilj je izpeljati aktivno osveščanje, pri čemer bodo otroci in mladina svoje razumevanje te problematike izrazili tudi z zbiralnimi akcijami. Dolgoročno pa pri njih in v njihovih družinah vzpostaviti trajno zbiranje tovrstnih odpadkov v ustrezne odpadkovne tokove.

KAJ BOMO ZBIRALI

K električno elektronski opremi spadajo vse aparature, ki jih lahko priključimo na električno omrežje in vsa oprema, ki se napaja na baterije. Akcija zbiranja bo potekala po sistemu točkovanja in sicer:

 1. VELIKI GOSPODINJSKI APARATI__________________ 200 TOČK
  (hladilniki, zamrzovalne skrinje in omare, štedilniki, pralni stroji, sušilni stroji, pomivalni stroji, električni radiatorji, mikrovalovne pečice..)
 2. TELEVIZORJI IN RAČUNALNIŠKI MONITORJI________ 90 TOČK
  (TV aparati in računalniški monitorji)
 3. MALI GOSPODINJSKI APARATI ____________________ 70 TOČK
  (sesalniki, električno orodje, tiskalniki, računalniki, mikserji, radio aparati, likalniki, ocvrtniki, razni mlinčki, elektronske tehtnice, električne metle..)
 4. DROBNI APARATI ________________________________  50 TOČK
  (telefoni, GSM aparati, električne igrače, MP3, brivniki, feni, tipkovnice, miške, polnilci, el. ščetke, USB, …)
 5. SIJALKE _________________________________________  10 TOČK
 6. ODPADNE BATERIJE_______________________________   1 TOČKA

 

POTEK AKCIJE za šole

Akcija bo potekala od 10. oktobra 2016, na vseh primorskih šolah, ki bodo pristopile k akciji in se še vedno tudi lahko prijavijo. Učenci bodo zbirali OEEO na šolah po navodilih učiteljev koordinatorjev. Šola, ki bo zbrali največ točk, si bo kot zmagovalka zaslužila koncert znanega slovenskega glasbenika! To pa še ni vse - ker je na šolah različno število učencev bomo s koncertom nagradili tudi tisto šolo, ki bo zbrala največ  točk po učencu.

Zadnji dan zbiranja je v četrtek 27. oktobra, zaključek akcije bo 28. oktobra 2016, z objavo rezultatov na radiu Capris.

POTEK AKCIJE za občane

Pomagajte vašim otrokom, da zberejo čim več opreme in dobijo kot zmagovalna šola koncert znanega slovenskega glasbenika! Pobrskajte po predalih, kleteh, garažah, v službi… V kolikor imate večji aparat vas prosimo, da ga pripeljete na našo enoto

Gorenje Surovina d.o.o., Ulica 15. maja 11,  6000 Koper, tel; 05 77 72 511,

vsak dan od ponedeljka do petka od 7.00 do 18.00 ure in v soboto od 8.00 do 12.00 ure. 

 

Aparate oddate in poveste kateri šoli namenjate točke. Vsak četrtek bomo med vami, ki boste prinesli odpadno opremo na naš zbirni center, na radiu Capris radiu izžrebali nekoga, ter ga obdarili z malim gospodinjskim aparatom Gorenje.

Prosimo, bodite pazljivi pri prinašanju te odpadne opreme, ker nekatere ob razbitju vsebujejo nevarne snovi.

Akcija bo medijsko zelo podprta, dogajanje bodo dnevno spremljali znani moderatorji na radiu Capris.

HVALA, da boste pomagali pri ozaveščanju naših najmlajših rodov in nas samih o pomembnosti zbiranja in recikliranja odpadkov za lepši jutri!

 

 

Galerija

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.